sudi tinggalkan jejak anda disini sebelum menjelejah blog Mun yang tidak seberapa ini. Ucapan terima kasih kepada yang sokong mun dalam Sejuta Impian :)
website-hit-counters.com
Provided by website-hit-counters.com site.
salam semua :) first korang baca title entri , mesti rasa pelik an mengapa sampai dua kali mun perlu menghadiri orentasi . okey , firstly, mun dah daftar for kolej pada bulan mac yang lepas . tapi time tu orentasi tak ramai orang, so nak buat aktiviti pun tak seronok :( . so that time , mun cuma ambil subjek pengajian malaysia ( malaysian studies ) then buat presentation and exam semua la. dah settle, kami cuti sebulan . pada 25 mei 2011, mun balik la ke kolej sebab dapat surat untuk mulakan pembelajaran dalam diploma komunikasi massa :) ingatkan kelas akan bermula pada 25 mei aritu, tapi rupanya, kolej buat orentasi sekali lagi . huhu . okey, its fine with me :) lets do it all over again :') 

pada hari pertama orentasi, kami dibahagikan kepada beberapa kumpulan. 16 orang satu kumpulan . ada 8 kumpulan kesemuanya . so kalau nak tahu berapa orang dalam orentasi selama 3 hari niy. sendiri kira la ye :) nama kumpulan kami DIVERSITY :) memang bising sangat kumpulan . ditambah dengan beberapa budak mass com , lagilah bising :) but its was really fun :) then kami pun kena pilih ketua kumpulan . cam dah jadi kat sekolah , sape sokong niy , angkat tangan . ehee . last-last, dapat jawatan sebagai ketua kumpulan selama 3 hari . huhu . thanks korang for trusting me jaga korang :) hehe.

ice breaking time :) sesi perkenalan pun bermula . borak punya borak and tanya each other punya kos dan lain-lain, lama-lama belang masing-masing pun mula keluar . ha ! dari yang pendiam , terus bising gila . semua cerita keluar . hehe . memang seronok sangat dapat ahli kumpulan yang sekepala :) . the first day , kami tak buat banyak aktiviti . just some briefing for the "amazing Craze" for the next day .

pada keesokan harinya , kami berkumpul pada pukul 9 pagi untuk sedikit penerangan tentang aktiviti pada pagi tersebut. then , we have morning tea with some of the head staffs in SEGi College. lepas tu , lunch pula . tapi malangnya, makanan tak disediakan . hehe . lepas dah settle semuanya, kami pun berkumpul di bilik 9.1 untuk mulakan amazing craze . hehe . dari pukul 1.30 till 4.30 . berlari satu kampus . memang penat tapi seronok sangat-sangat . secara tidak langsung, dapat mengeratkan hubungan sesama kawan . terasa seperti sebuah keluarga, terasa seperti sudah lama kenal anatra satu sama lain . huhu . I <3 segi college :) selepas selesai semua, kami dibenarkan pulang . DIVERSITY dapat nombor 4 :) 

hari ini adalah hari terakhir bersama-sama dengan kawan-kawan yang mengambil jurusan yang lain ;( memang sedih nak berpisah . tapi apakah dayanya :( apa-apa kami akan kumpul dan lepak bersama-sama ye :) sayang korang ketat-ketat :)

0 bicara kawan2 yang Mun sayang: